Dopet – en religiös ceremoni

Dopet är en helig religiös ceremoni som initierar en person, ofta ett barn, i den kristna tron. Om du är inbjuden till en dop fest, är det brukligt att ta med en gåva. Det finns många traditionella och intressanta gåvor som är lämpliga för dop ceremonier. Dop gåvor kan vara allt från religiös till monetära gåvor.

Traditionella doppresenter

Det är mest traditionellt att ge en religiös dop gåva. Detta kan omfatta bland annat en barn bibel, en religiös barnbok, ett Rosenkrans eller ett keramiskt kors. Dessa objekt kan köpas i de flesta religiösa butiker och presentbutiker.

Personliga doppresenter

Många människor väljer att ge personlig doppresenter. Minnessaker dop-boxar kan graveras och användas för att hålla andra religiösa föremål. Religiösa vägg skyltar personifieras ofta med barnets dop information.

Ädelstenar

Smycken är en tankeväckande dop gåva. Ett kors halsband eller ett dop armband är meningsfulla doppresenter. Ett Rosenkrans armband är en annan vacker smycken gåva-Rosenkransen armband kommer innehålla 10 hagel Mary pärlor och en vår Fader pärla, samt ett litet krucifix och liten medalj. Du kan starta barnets första charm armband med en silver dop charmarmband. En dop medalj som har en skyddsängel är en annan populär religiös smyckes present till både pojkar och flickor.

Religiösa minnessaker

En baby speldosa med ett religiöst tema som en ängel eller Noas ark är en dyrbar dop gåva som kommer att vara värdefull. Samlarfigurer, som Precious Moments-serien, eller dop figurer och keramiska fotoramar.

Mer än penning

Många väljer att ge penninggåvor. Men mer monetära gåvor är bra, en mer kreativ monetär gåva är stock eller ett sparande i form av obligationer. Vackert illustrerade och inramade lager certifikat är en underbar gåva, och de flesta kan vara inskrivna med meningsfulla känslor. En populärt gåva att att ge till ett barn är en inramad andel av Disneyserien eller nått annad i den stilen. Andra förslag för barn inkluderar en andel av DreamWorks lager eller en andel av Tiffany & co. Prydnader som är numrerade.

En annat förslag till gåvor är  ett sparande aktier eller dylikt inramade. US Savings obligationer kan köpas på de flesta banker eller online från den Svenska Riksbanken. Ett ee-sparande obligation köps för hälften av det nominella värdet. Svenska spar obligationer med en löptid på  30 år kan också vara en rolig gåva, men kan lösas in för mindre än nominellt värde före den utsatta tiden.

Dop är inte bara för spädbarn

Medan majoriteten av dop är för spädbarn, är många vuxna också döpas varje år. Några presenttips för vuxna dop inkluderar en läder-bundna Bibeln, en CD av inspirerande musik, kristna eller religiösa böcker eller en graverad fotoram för att fira tillfället för att ta några exempel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*