De bästa dopgåvorna

Dopet är den tid då en persons relation till Gud är etablerad.

Vanliga doppresenter

Om du är inbjuden till ett dop, är det vett och etikett att ta med sig en dopgåva  Det finns en hel uppsjö av olika dopgåvor  som kan ges. De bästa dopgåvorna är personliga och visar att det finns ett starkt band mellan dig och den som skall döpas. Religiösa och praktiska gåvor är det som har störst känslosamt värde, men detta tog vi upp i föregående artikel.

Religiösa gåvor

Dopet är den period i kristnas liv när det formella förhållandet mellan Gud, Jesus och personen som ska döpas inleds och skall hålla livet ut enligt den bibliska tron. Av denna anledning är religiösa gåvor de bästa gåvorna att ge till barnet, eller barnets familj. Om du är bekant med familjens barn eller har en religiös tillhörighet finns det tusentals gåvor du kan ge med ett brett utbud av priser. Några populära religiösa presentartiklar är barnets första biblar, smycken prydda med ett krucifix, radband med pärlor, och speldosor prydda med änglar eller med någon religiös inskription.

Personliga och känslodrypande presenter

Utbudet av dopgåvor som kan anpassas är enormt uppskattat. Nästan vad som helst kan anpassas med barnets namn och datum för dopet. Några av de mest populära presentidéerna är minnessaker som sparbössor, olika baby skallror, haklappar, tavelramar, baby filtar och smycken.

Praktiska gåvor vett och etikett kring dop

Om du inte står familjen så nära är det bättre om du ger en mer praktisk gåva annars kan det bli fel med en gåva som är praktisk. Några exempel på acceptabla praktiska gåvor är en bildram, tennmuggar eller Pipmugg/Sippy Cup, babysked i silver och koppset, fotoalbum, vita baby filtar, eller en klassiska smycken eller prydnadsbox. Bestick med silver och vitt i förekommande fall, eftersom vit sägs symbolisera renhet. Babykläder och leksaker bör inte ges vid dop om de inte är utsmyckade med något som är relaterat till evenemanget. Spara söta kläder och leksaker för babyshowers, födelsedagar och julklappar så slipper du göra bort dig.

Pengar, presentkort, sparobligationer

Pengar är lätt att ge men ganska tanklöst. Du kan köpa ett vackert gratulationskort och placera antingen kontanter eller en check på kortet. Ge vad du har råd med. Människor tar gärna emot kontanter, men som dopgåva kanske det inte är så lämpligt. Föräldrarna kan uppskatta det, men det finns inte mycket mening med kontanter för barnet. Att ge kontanter uppfyller din ge skyldighet, men visar inte att du lägger mycket tanke på själva gåvan.  Men om du har total iddetorka är det bättre att ge långa obligationer utställt i barnets namn så att inte föräldrarna tar pengarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*