nyfödd flicka

Dopgåvor till flickor

Så har det slutligen blivit dags igen – det våras för dop. Antingen är det din systerdotter som nu ska få sin panna baddad med heligt vatten, eller så är det en långt mer avlägsen släkting. Kanske till och med din chefs nyfödde. Oavsett hur nära besläktad du är med the person of interest, så finns det en gyllene regel som självfallet aldrig får brytas – kom inte tomhänt till ett dop!

I den moderna verklighet vi idag lever i finns det egentligen inget som heter ”nu är det ju för sent att beställa”. E-handeln är så vida utbredd och moderniserad att man från många seriösa aktörer kan beställa på kvällen och mötas av ett paket på dörrhandtaget redan morgonen därpå. Det går alltså att vänta till sista stund med sin dopshopping, men det är absolut inte en rekommendation för den med svaga nerver. Det har faktiskt hänt fler än ett par gångar att Postnords lastbilar tappat ett däck och blivit försenade med leveranserna. Men nog om det!

Oavsett om du så gör din shopping i extremt god tid eller påväg till självaste ceremonin, så möter man ofrånkomligt den tuffaste frågan av dem alla. Vad ska jag köpa denna gång? Oroa dig inte, alla behöver vi ställa oss samma fråga med jämna mellanrum, och vi har i det här inlägget valt att fokusera på tips på vad som av många anser vara den ”lätta” dopshoppingen.
Dopgåvor till flickor.

För det första; att shoppa till ett litet flickebarn kanske inte är alls så svårt. Men att shoppa BRA är desto svårare. Självklart kan man gå den enkla vägen, följa strömmen och köpa något som helt enkelt är rosa. En rosa dress, kanske något typ av rosa diadem eller liknande. Det funkar, jag säger inte annat, men man måste ha i åtanke att ett flickebarn i dopålder växer snabbt och det som är sött och passande på dopdagen får sannolikt kasseras redan några få veckor senare. Skulle man lägga alla rosaskimrande, snart överblivna dopgåvor på hög, skulle Sverige snart nog ha en bergstopp bra mycket högre än Kebnekajse. Och detta leder mig till inläggets första tips!

Tänk långsiktigt

Jumpern (rosa eller ej, vi låter det vara osagt) kanske är jättefin och bedårande, men den blir snabbt helt oanvändbar. En bra dopgåva är snarare något som den framtida versionen av flickebarnet kan ha användning av, uppskatta och förhoppningsvis även vörda.

Ett exempel på detta är ett smyckeskrin, vilket ofta är en väldigt uppskattad dopgåva till flickor. Detta kan de facto användas till att förvara saker. Både för den snart 3-åriga flickan som den sen 40-åriga kvinnan.

Något annat som alltid kommer kunna användas är givetvis smycken och här får man avgöra om man vill utsmycka accessoaren med flickans namn, eller lämna det blankt. Vissa har säkert inga problem att bära ett halsband med sitt namn tryckt på, men allt eftersom flickan blir till tonåring kan det kännas aningen löjligt att ha EMMA tryckt på halsbandet och ett rent smycke, förslagsvis silver- eller guldpläterat, är därför vad jag rekommenderar.

Överraska och tänk utanför boxen!

En budget kan givetvis sätta gränser, men fantasin gör det sällan. Smyckeskrin och smycken i all ära, detta är några favoritgåvor för flickor, men det är heller inte helt unikt. Om du vill göra ett bestående intryck hos både föräldrar och den äldre versionen av ceremoniens mittpunkt, så handlar det om att hitta något helt unikt. Låter det enkelt? Tyvärr, det är inte enkelt, för då hade alla såklart gjort det. Men kanske några nedan listade tankar blir din nästa gåva?

– Ett egenkomponerat musikstycke.

– Ett vin gjort på egenodlade druvor (självklart att drickas på flickans 18-års dag!)
– Ett handmålat porträtt av flickan.
– Aktier/fonder.

Som sagt, vi ställs alla inför frågan om vad man ska köpa just denna gången, men förhoppningsvis har detta inlägg hjälpt dig en bit på vägen. Och skulle det vara så att ditt egenkomponerade musikstycke faller väl i smak – låt oss gärna veta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*