Dopgåvor till pojkar

Alla säger att det är svårt att köpa presenter till män. Förutom att välja ett udda verktyg eller klädesplagg har vi alla problem att välja en lämplig gåva till män. Det är förmodligen anledningen till att blir så många strumpor och högar med aftershaves.

Nåväl, problemet börjar tidigt i livet. Tänk på att du förnekar döden, ingen oroar sig någonsin för att dopgåvor till en liten tjej. Små tjejer är lätta. På toppen av alla de traditionella dopgåvorna finns det gott om söta små kors, halsband och smycken att välja mellan, eller armband och charmarmband till hennes minnesbox och minnen till sitt sminkbord. Små pojkar å andra sidan utgör mer av ett problem, så här är en snabb översikt över fem dopgåvor för små pojkar som täcker en rad budgetar, men som i alla fall har betydelse och livslängd.

På samma sätt som en dop återspeglar vänner och familjens förhoppningar för ett barns framgångsrika liv, så bör en dopgåva vara beständig en hel livstid och alltid påminna mottagaren av dagen och givaren. Så, den mest populära dopgåvan har länge varit en dopbibel.

Dopbiblar finns i många former och storlekar. En traditionell preferens är King James versionen av Bibeln med ett sterlingsilverfront, eller plack, designad med ett silverkors. En sådan imponerande dopgåva kommer att läsas och omhändertas under hela livet och blir snabbt ett arv för framtida generationer.

Silver har varit förknippat med dop länge och är ett återkommande tema bland många doppresenter. Av denna anledning är en silversmycken en populär dopgåva till pojkar som kan ha liknande resonans mot en bibel samtidigt som den kan fås till en mindre budget. St Christopher exempelvis är inte bara skyddshelgon, han ses också som en vuxenguide för ett barn och erbjuder skydd under hela livets resa. Ett silversmycke av St Christopher är en underbar gåva, full av mening. Det förbättras ofta genom att gravera initialer och datumet för dopet.

Andra populära doppresenter för pojkar är en silverfat, mugg eller kopp. Sedan viktorianska tider har dessa ofta givits som miniatyrskalade mönster presenterade i gångjärnslådor. På senare tid, där priset på silver mer än fördubblats under de senaste två åren, har fullstora silverfat blivit otroligt dyra och mindre vanliga som dopgåvor.

Mer sekulära gåvor till pojkar innehåller också en uppsättning silver manschettknappar. Återigen är detta en bestående gåva som kommer att hållas och användas under hela livet. Inristad med ägarens initialer, detta är en mycket personlig gåva. Manschettknappar kan också bära ett meddelande eller en symbol, så en gemensam gåva är en uppsättning manschettknappar i form av ICTHUS kristna fiskar eller i form av korset.

Oavsett vilken gåva du väljer för den lilla killen, var säker på att det är något som kommer att vara och skötas hela livet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*