doppresent

Förslag på annorlunda doppresenter

Är du bjuden på barndop? Har du svårt att hitta en doppresent? Det behöver inte alls vara svårt om du använder internet och letar där. Du kan hitta de mest annorlunda och fina doppresenter som finns.

Traditionella doppresenter är något som kan sparas livet ut och fungera som ett minne. Smycken, fotoramar, sparbössor och bestick är de som man köper mest och är traditionella. Men du kanske vill hitta något helt annorlunda. Det finns ju inga regler för vad man ska köpa som doppresent så det är bara att välja något som man tycker passar barnet. Presenten ska ändå vara något som passar barnets och föräldrarnas högtidsdag.

Man kan till exempel köpa en rejäl leksak i stället för ett smycke. Gunghästar och liknande passar bra som doppresent och barnet kommer att ha mycket nöje av leksaken senare när det är större. Du kan även ge en speldosa som man kan hänga ovanför barnets säng. Det finns olika modeller som mjukisdjur eller en gammaldags speldosa. Det kan använda vid nattning av bebisen och senare kommer barnet dra upp den själv.

Om du inte vill köpa en klassisk dopsked kan du kanske köpa vanliga barnbestick. Besticken är mycket användbara när barnet börjar äta själv och barnet kan använda dessa bestick i många år. Det finns olika modeller att välja mellan och du kan få besticken antingen blanka eller med ett motiv på.

Du kan alltid ge böcker i doppresent. Du kan välja mellan sagoklassiker eller välja en annan bok som du tycker om. Det finns även olika bokboxar att köpa och därmed får barnet flera böcker som senare kan användas när man läser godnattsagor till barnet. I boken eller i böckerna kan du skriva en personlig hälsning så barnet kommer ihåg vem boken kommer ifrån.

Om du vill ge något alldeles speciellt kan du välja att ge graverbara dopljustakar i kristall. Även här kan du välja mellan olika varianter. Ljusstakarna brukar kunna graveras både på sidan och under ljusstaken. Du kan välja att gravera barnets namn och datum för dopet på ljusstakarna och du har ett mycket annorlunda och en uppskattad present.

Babyfilt är något som varje barn brukar ha för att använda som snuttefilt. Filtar finns i otaliga utföranden och färger. Välj den du tycker om bäst och för att göra filten personlig kan du låta brodera barnets namn på filten.

En dopskål är något som behövs i dopet och skålen kommer att vara ett fint minne av dopdagen. Välj en stilfull kristallskål gör den personlig och annorlunda med gravyr. Du kan välja din favoritskål och låta gravera barnets namn och dopdatum på skålen. Du kan även låta gravera en valfri hälsning i skålets undersida.

Du kan även ge barnet ett smycke som representerar barnets stjärntecken. Det finns även flera andra typer av smycken att välja på. En sparbössa med lite pengar i och kanske även ett bankkonto för barnet är också något som speciellt mor- och farföräldrar brukar ge.

Det finns alltså massor av olika annorlunda och personliga presenter att välja mellan. Välj den som passar för barnet, dig och din plånbok bäst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*