Tårtspade dop

Graverade tårtspadar till dop

En rolig och användbar present som du kan ge som doppresent, är en tårtspade med någon typ av gravyr. Kanske endast med namnet på den som ska döpas eller något motiv i form av en nalle eller ett hjärta.

 

tårtspade doppresentOm man tänker på vilka traditionella doppresenter som det finns, så är dopskeden en sådan. Väljer du en tårtspade, så är du inom samma område, med det kanske inte behöver bli lika dyrt som en dopsked i silver eller tenn. Nu finns det som bekant även tårtspadar i exklusiva material som silver och tenn, men för den som inte vill lägga ner så mycket pengar på sin present, så kan den finnas billigare material som rostfritt stål eller något annat stål material, som man kan välja.

Ett tips för att överraska föräldrarna och barnen på dopkalaset är att först och främst så skaffar man en graverad tårtspade till doppresent, sedan när det är dax att servera och ställa fram tårtorna, smyger man fram och sticker in tårtspaden i tårtan. Tänk dig vad förvånad och överraskad dom skulle bli. När dom ska skära upp tårtan, så får dom se en tårtspade med barnets namn och datum ingraverat. det skulle garanterat bli en uppskattad doppresent och framförallt förvånade föräldrar.

Klassiska doppresenter i all ära, med denna variant av present är både något nytt och personligt.

Vad ska då stå på en tårtspade som ska ges bort till ett dop. Ja, först och främst så ska man få med ett namn och gärna ett datum. Datumet kan antingen vara födelsedatumet eller dopdatumet. Sedan om möjligheterna finns kan det vara roligt med någon symbol, antingen något vanligt som en nallebjörn, stjärna, hjärta eller traktor. Men ännu bättre om man kan få med något som symboliserar barnet, något som barnet tycker om eller stjärntecknet som barnet är född i.

Du behöver inte vara orolig att någon annan har köpt en liknande doppresent, då den helt och hållet blir unik i sitt slag. Det brukar annars vara något man tänker på när man ska köpa sina doppresenter, ”hoppas nu bara att ingen annan har tänkt på samma sak som mig”.